top of page

WACANA ILMU-PERANAN SEKOLAH DALAM MASYARAKAT

Tarikh : 18 Ogos 2021 (Rabu)

Masa : 2.30 petang

Medium : Secara dalam talian zoom

Disampaikan oleh :

YBhg. Prof Datuk Dr. Mohd Gazali bin Abas

Profesor Ikhtisas, Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, UKM

(Mantan Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Malaysia)

Buku Program Digital : https://anyflip.com/cygje/wcup/


Program Wacana Ilmu: Peranan Sekolah dalam Masyarakat "Tersurat dan Tersirat" merupakan satu platform untuk mengetengahkan pandangan dan nasihat daripada seorang tokoh ilmuwan yang melalui pelbagai pengalaman sewaktu menjalankan perkhidmatan dalam dunia Pendidikan.


Selaras dengan pemerkasaan bidang Pendidikan yang semakin hari semakin mencabar, ditambah lagi dengan situasi seluruh negara yang berhadapan dengan pandemik Covid-19, para pendidik dan Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP) perlu diberi nafas dan semangat yang padu agar jiwa terus bersemarak dalam memastikan kelangsungan dunia pendidikan yang terus mekar subur dan menyinar.


Tuntasnya, diharapkan agar segala kemahiran yang diaplikasi dalam setiap PDPR atau apa jua tugasan perlu diterokai seperti komunikasi dalam pasukan, membuat keputusan kebersamaan, mengendalikan konflik, membina kreativiti, kepimpinan, memotivasikan, membuat penilaian, memberi ganjaran dan banyak lagi mampu menjentik hati dan semangat semua pendidik dan AKP di sekolah ini.


Oleh itu, Jawatankuasa Pengurusan Sumber Manusia (Latihan Dalam Perkhidmatan) di bawah payung Unit Kurikulum terpanggil untuk melaksanakan Wacana Ilmu: Peranan Sekolah dalam Masyarakat "Tersurat dan Tersirat" demi memantapkan lagi bidang Pendidikan kita semua.
TEASER PROGRAM WACANA ILMU - PERANAN SEKOLAH DALAM MASYARAKATYBhg. Prof Datuk Dr. Mohd Gazali bin Abas, Profesor Ikhtisas, Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, UKMTuan Haji Hassim bin Markom, Pengetua CemerlangCik Nur Qurratu'aini Binti Mohammad Zin, moderator majlisPuan Yusnida Binti Mohd Sani, Setiausaha LADAPBacaan doa oleh Ustaz Muhammad Kamil Bin Mat ZinWarga guru dan AKP SMK Putrajaya Presint 9(2)


144 views

Comments


NEWS

SMK Putrajaya Presint 9(2) > News

bottom of page