top of page

MAJLIS PERASMIAN IHYA' RAMADHAN PROGRAM INFAK MAHABBAH & BULAN DAKWAH SUMUR (MUTADAYYIN)

Tarikh : 09 APRIL 2021

Hari : Jumaat

Tempat : Bilik Mesyuarat Morning Glory, Google Meet dan bilik darjah.


MATLAMAT

Menjana dan menyelaras program pembangunan modal insan di sekolah agar penghayatan Ramadhan dapat meningkatkan lagi keutuhan sahsiah peribadi dan kredibiliti warga sekolah supaya cita-cita melahirkan generasi khaira ummah tercapai


OBJEKTIF

- Melahirkan warga sekolah yang memiliki sahsiah diri yang unggul dan mulia, berbudi pekerti, berhemah dan cintakan ajaran Islam, khususnya di bulan Ramadhan al-Mubarak ini.

- Mewujudkan suasana keakraban, kemesraan dan seronok beramal ibadah dalam bulan Ramadhan demi menyemarakkan amalan secara jamaie serta seimbang dalam mengendalikan urusan duniawi dan ukhrawi.

- Melahirkan rasa bersyukur dengan nikmat keselesaan hidup dan kesihatan dalam kalangan warga sekolah serta turut sama bersimpati memberi sumbangan untuk mereka yang kurang bernasib baik.

- Sebagai satu wadah menjelas dan berkongsi ilmu serta pengalaman dalam menghayati keberkatan, kepentingan, tuntutan dan cabaran beramal sepanjang bulan Ramadhan.

- Memantap dan menyemarakkan lagi ukhwah islamiah antara warga sekolah dengan masyarakat setempat dan para ibu bapa murid.


Klik untuk lihat Buku Program Majlis


75 views

Comments


NEWS

SMK Putrajaya Presint 9(2) > News

bottom of page