• smkpp92

MAJLIS SAMBUTAN AMBANG HARI KEBANGSAAN

Tarikh : 26 Ogos 2019

Masa : 7.30 pagi

Tempat : Dewan SMK Putrajaya Presint 9(2)

Bersempena dengan perayaan bulan kemerdekaan ke-62 tahun, pihak sekolah mengadakan sambutan bulan kemerdekaan peringkat sekolah. Tujuannya adalah untuk memupuk semangat perpaduan dan cintakan tanahair, membina jati diri serta menanam rasa bangga terhadap kemajuan dan kejayaan yang telah dikecapi oleh negara. Ini adalah sebagai satu usaha mendidik generasi muda masa kini menghargai sejarah kemerdekaan dan keringat para pejuang terdahulu.

Memandangkan golongan inilah yang bakal menjadi tonggak negara pada masa depan, maka wajarlah usaha ini ditujukan khusus untuk mereka. Di tangan merekalah letaknya hala tuju negara pada masa akan datang. Justeru, mereka harus mempunyai semangat patriotik dan jati diri yang tinggi demi mempertahankan kedaulatan tanah air yang tercinta.


21 views

LIHAT JUGA :

© SMK PUTRAJAYA PRESINT 9(2) 

Email : p.smkpp92@gmail.com

Phone : +603-8881 1207

Fax : +603-8881 1210

Jalan P9A, Presint 9,

62250 PUTRAJAYA

Federal Territory of Putrajaya

Disclaimer: SMK Putrajaya Presint 9 (2) is not liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this website. Companies referred to in this website shall not be construed as agents nor as companies recommended by SMK Putrajaya Presint 9 (2).